În timpul sarcinii, este important să vă mențineți un stil de viață activ, să vă monitorizați dieta și sănătatea emoțională si  cea fizica. Experții recomandă să fiti  active în timpul sarcinii. Acum există multe direcții speciale pentru viitoarele mame: există yoga , înotul sau mersul pe jos într-un ritm alert va fi util. Programul de instruire pentru femeile gravide este dezvoltat ținând cont de perioada de sarcina. Exercițiile de yoga întăresc perfect întregul corp, lucrează ușor cu coloana vertebrală și articulațiile, care transportă o sarcină majora  în timpul sarcinii.
Yoga este un set de reguli de viață pentru dezvoltarea armonioasă a corpului  fizic. Este o arta, o practică indiană străveche, caracterizată prin meditaţie şi exerciţiu fizic. Ea îmbunătăţeşte flexibilitatea organismului şi poate reduce semnificativ stresul. În limba vechilor indieni, sanscrita, YOGA înseamnă uniune.
Uniunea intre mama si copil, o relatie puternica in timpul sarcinii.

Pentru viitoarea mama sanatatea este importanta. Aici includem o dieta echilibrata, odihna si miscarea te va  ajuta sa mentii greutatea in limite normale. Exercitiile fizice ajuta la eliberarea hormonilor care induc o stare de fericire. 
Yoga in timpul sarcinii  inseamna respiratie , exercitii simple care relaxeaza muschii spatelui , controleaza circulatia sangelui si pregateste pelvisul.  ESTE  PREGĂTIREA CORPULUI PENTRU NAȘTERE UȘORĂ!

Gravidele pot practica yoga pe tot parcursul sarcinii, cu modificările de rigoare.
Iata cateva beneficii pentru mamicile care practica yoga in timpul sarcinii.

1. Îmbunătățește circulația sângelui, inclusiv placentară, facilitează respirația
2. Ajută la relaxarea și respirația corespunzătoare
3. Exercițiul vă va ajuta să vă liniștiți și să priviți spre interior, pentru a vă conecta cu copilul dumneavoastră.
4. Îmbunătățește metabolismul, normalizează procesele de digestie
5. Ai comunicare și timp special petrecut cu alte mame, există un schimb de informații, opinii despre sarcină.

RECOMANDĂRI GENERALE

1. Mișcarea și pozitiile  trebuie adaptate de fiecare dată pentru  fiecare femeie și la fiecare etapă a sarcinii.

2. Efectuați toate mișcările încet și cu atenție.

3. Începând cu al doilea trimestru, centrul de greutate se schimbă - acum este important să evitați pozițiile pe echilibru sau să le faceți cu sprijin

4. Nu vă strângeți abdomenul  în nicio poziție.

5. Dacă vă simțiți inconfortabil, opriți-vă imediat.

6. Trebuie sa fiti pregatiti ca pozitiile se vor schimba pe parcursul sarcinii. 

Tehnicile de respiratie , lectia cea mai importanta

Unul din lucrurile cele mai importante pe care le inveti la cursul de Yoga este concentrarea si respiratia profunda. Tehnica de respiratie care se numeste ujjayi, face ca aerul sa patrunda usor pe nas, sa umple plamanii si apoi sa il evacueze fara graba pana cand bazinul este complet comprimat.
Relaxarea psihica si cresterea capacitatii de concentrare, linistea interioara , dincolo de ganduri cotidiene aduce un plus la controlul și redirecționarea energiei în organism.


IMPORTANT

Dacă decideți să faceți yoga, consultați un specialist pentru toate detaliile specifice, dar este și mai important să vă ascultați sentimentele.