Desi esti insarcinata, vara nu ai cum sa nu-ti doresti macar pentru putin timp sa-ti petreci timpul la soare.

Bai de soare - cine nu visează la aceasta într-o zi frumoasă de vară ?!

S-a dovedit că starea noastră emotiva, eficiența, imunitatea  depind direct de cantitatea de lumină solară ce o primim noi.

De asemenea:

• ridica dispozitia ;

• prevene dezvoltarea  osteoporozei;

• crește nivelul hemoglobinei din sânge;

• reduce riscul de apariție a răcelilor și infecțiilor respiratorii acute;

Experții permit  combinarea  bailor  de soare și înotul . Dar  la anumite ore și in anumită perioadă de timp.

Pentru gravidute , în general, soarele este extrem de util - razele solare stimulează sistemul imunitar, protejându- ne împotriva bolilor infecțioase și exacerbarea bolilor cronice.

Razele  solare activează, de asemenea, procesele metabolice, ajutând organismul să absoarbă mai bine nutrienții necesari pentru dezvoltarea copilului. 
Acest lucru înseamnă că beneficiile consumului de fructe proaspete, fructe de pădure, legume, bogate în vitamine, pentru care vara este atât de generoasă, depinde și de timpul petrecut la soarele blând! 


Principala „utilizare” a razelor solare 

Sub influența soarelui, corpul mamei produce vitamina D, care este importantă pentru dezvoltarea și sănătatea copilului. 
Această vitamina este implicată în absorbția calciului din alimente, contribuie la formarea  oaselor, articulațiilor și aparatului ligamentar al bebelușului,asigură formarea  dinților primari și permanenți sănătoși și este responsabilă pentru asigurarea imunității  copilului după naștere.

 REGULI IMPORTANTE:

- Se interzice să fiti  la soare în timpul orelor de varf , atunci cand temperaturile sunt mai ridicate decat in orice alta perioada a zilei, iar nivelul de radiatii atinge cote maxime.

- Este important să mergi la umbră la fiecare 20 de minute, pentru a nu te supraîncălzi

- Hidrateaza-te,  consuma multa apa atunci cand te expui razelor soarelui, dar si fructe bogate in continutul de apa precum pepenele, nectarinele sau prunele.

- Alegeti categorii de produs cosmetice  pentru un SPF înalt  solar si folositi  cu 15 minute înainte de a face baie solara.

Viitoare mamica  nu trebuie să poarte un costum de baie deschis pe plajă. Burtica  și pieptul  au nevoie de protecție suplimentară. Este bine sa atrageti atentie  la modelele echipate cu o inserție specială în zona abdomenului , ce permite costumului  de baie să stea perfect  pe toată durata sarcinii.

Pe site-ul nostru puteți alege costume de baie  pentru gravide  și să vă bucurați din plin de zilele de vacanță .


Și amintiți-vă că, în timpul sarcinii, femeile sunt mai predispuse la supraîncălzire, iar pielea lor este mai sensibila, ceea ce inseamna ca se pot alege mai usor cu arsuri solare ori cu pete la nivelul pielii pe parcursul celor 9 luni de sarcina. Așa că este important să aveți grijă de dvs. și să aplicați cremă sau loțiune de protecție solară ce  creează o barieră forte împotriva razelor UVA și UVB!

 Daca alegi sa stai la soare  tine cont de indicatiile de mai sus si consulta-te cu medicul specialist in privinta tuturor detaliilor specifice.