Despre ce vor spune schimbările gustului în timpul sarcinii?

Hormonii sunt  responsabili pentru felul in care iti este afectat  gustul in sarcina. Atunci cand ramai insarcinata, nivelurile de estrogen si progesteron din organism cresc considerabil. De aceea, apar si greturile matinale, un simptom frecvent care este cauzat, la randul lui, de sensibilitatea crescuta la gust .⠀

În funcție de ce fel de substanță este necesară pentru evoluția normală a sarcinii și dezvoltarea copilului în corpul mamei, preferințele gustative se formează în timpul sarcinii.

 Cu o lipsă de fosfor și vitamina D, care sunt necesare pentru dezvoltarea tubului neural fetal, viitoarea mamă dorește pește, alge marine și fructe de mare.

 Dragostea pentru ciocolată, produse de patiserie dulci, miere, înghețată și prăjituri se explică prin nevoile de energie ale organismului pentru glucoză.

Dacă în timpul sarcinii doriți lapte, brânză de vaci, brânzeturi sau iaurturi - înseamnă că în această etapă aveți nevoie de calciu, care este necesar pentru stabilirea „laptelui” și a dinților permanenți, formarea oaselor, ligamentelor, cartilajului și țesutului muscular a fătului, a unghiilor și a părului său, precum și - pentru dezvoltarea armonioasă a sistemului nervos central.

Când mâncărurile din carne încep să prevaleze în meniu, corpul compensează lipsa de proteine ​​ușor digerabile. Același lucru se poate spune despre nebunia pentru nuci.

Portocalele și alte citrice sunt un depozit natural de vitamina C, care este necesară pentru tonusul normal și permeabilitatea vaselor de sânge.

Dacă fructele preferate sunt acum mere, doriți fructe de pădure, căpșuni și căpșuni, iar din legume - morcovi, sfeclă și varză, atunci corpul are nevoie de fier, care este „responsabil” pentru formarea sângelui și aportul de oxigen al fătului.

 Daca domina preferinte  pentru banane, piersici, caise, caise uscate și cartofi indică necesitatea potasiului. Funcția mușchilor scheletici și netezi ai fătului, inclusiv capacitatea contractilă a inimii, depinde de aceasta.

 Dacă viitoarea mamă preferă fasolea, mazărea și alte leguminoase, atunci este necesar zinc pentru dezvoltarea bebelușului, care participă la construcția scheletului.

 Dacă în prima jumătate a termenului doriți  multa verdeață - spanac, țelină, salate de tot felul, atunci această modificare se explică prin nevoia organismului de acid folic. Această vitamină B asigură rata necesară de creștere și dezvoltare a fătului, controlează formarea sistemului cardiovascular și a fibrelor nervoase ale sistemului nervos central.