În timpul plimbărilor lungi, trebuie să aveți grijă de alimentația bebelusilor. Ai noroc dacă tu si  copilul v-aţi obişnuit cu hrănirea la sân, alăptatul este, de obicei, foarte uşor, ai mereu mâncarea cu tine! 

 Alaptarea este un proces absolut natural si orice mama ar putea sa se simta confortabil sa isi ridice discret bluza si sa-si alapteze bebelusul oriunde ar fi, dar hrănirea într-un loc public poate fi foarte jenantă pentru o mamă tânără, în special pentru prima dată.

 Iată câteva sfaturi:

1️⃣ Puteti exersa alaptarea discreta 
Exersați  acasă în fața unei oglinzi. Probabil veți observa că sânul nu este atât de deschis cand alaptati- este ascuns  de capul copilului.
Încercați să alăptați în public mai întâi într-un mediu prietenos. În compania altor mămici sau într-o cafenea cu o prietenă.2️⃣ Îmbrăcați-vă confortabil 
Alege câteva piese de îmbrăcăminte special destinate alăptarii care îți vor ușura viața! Pe sait mammamia.md puteti alege  o gama variata  de haine cu deschidere la alaptare. 

Mai multe opțiuni pot fi: rochii cu nasturi / fermoare în față, maioiu pe bretele, decolteu plonjat, rochie parte peste parte.

3️⃣ Explorati  locul unde veti fi cu copilul 
Înainte de drumeție, faceți o listă in ce locuri veti  fi si daca va fi convenabil sa alaptati copilulului.  Creati-va "o zona de  intimitate". Întrebați pe alte mamici , va pot da informatii utile.

 Multe centre comerciale dispun de camere special amenajate pentru mame și copii, unde îți poți hrăni copilul în liniște, stând pe un scaun confortabil și sa folosești  masă pentru ati schimba bebelusul. 
✅ Alte locații potențial potrivite sunt: dupa cateva rafuri cu haine, vestiar, muzee și parcuri.4️⃣ Încercați o husa pentru alăptare
Unele mame preferă să se acopere pe ele și pe copilul lor. Încercați să utilizați un șal, poncho sau milk snood . Puteți, de asemenea, să vă hrăniți bebelușul în sling. Hrănirea la san în public poate fi dificilă la început, dar devine din ce în ce mai bună în timp. Și atunci o faci atât de repede și imperceptibil, încât oamenii din jur nici nu înțeleg că alăptezi.

Experimentați și bucurați-vă de aceste momente minunate!